Lær om fordele og ulemper ved kurser på nettet
Blog

Lær om fordele og ulemper ved kurser på nettet

I disse digitale tider er vi de seneste ti år blevet mere og mere afhængige af vores internetforbindelse til at klare stort set alting. Og når det kommer til læring, så er kurser på nettet faktisk gået hen og blevet et glimrende alternativ til de traditionelle fysiske kurser.

Om de online kurser fuldt ud vil erstatte de fysiske kurser er selvfølgelig ikke nemt at sige. Derfor kommer der her nogle af fordelene og ulemperne ved online kurser – også kaldet E-læring.

Du kan lære, når det passer dit skema

Vi mennesker er naturligvis alle sammen forskellige. Nogle af os fungerer bedst om morgenen, hvorimod andre er mere disponerede til at lære i de sene aftentimer. En af de helt klokkeklare fordele ved et online kursus er, at du netop kan tilrettelægge din undervisning helt efter dit eget skema. Måske har du først tid til at tage et kursus om aftenen, når du endelig er kommet hjem fra arbejde.

Måske er du hjemmegående, og har først tid til dit kursus, når ungerne er lagt i seng. Ved at vælge et online kursus, så er du dermed ikke længere begrænset af din daglige tidsplan; og dette gør online kurser til en rigtig god løsning for folk med sparsom tid.

Online læring er mere praktisk

En af de helt åbenlyse fordele ved de online kurser er naturligvis, at du ikke behøver at klæde dig pænt på for at følge dit kursus. Det hele kan nemlig klares direkte fra sofaen eller sengen i din pyjamas. Desuden er der heller ingen distraktioner eller afbrydelser fra dine klassekammerater. Fokus er i stedet 100% på dig og din personlige læring. Dette gør højst sandsynligt de online kurser til en langt mere effektiv måde at lære på.

Online kurser er billigere

Det siger måske sig selv, men der er faktisk penge at spare ved at tage et online kursus fremfor et traditionelt fysisk kursus. Dette skyldes selvfølgelig, at kursusholderne ikke er økonomisk bebyrdede med at skulle leje lokaler eller forsyne deres elever med bøger.

Selv hvis du nu ikke skulle have pengene til et vigtigt online kursus, så er alt ikke tabt. Der findes nemlig muligheder for at tage et mindre lån til at dække udgifterne til kurset.

Find de bedste kviklån her, hvis du skulle befinde dig i denne situation.

Kæmpe udbud af kurser

Traditionelle kurser har typisk et forholdsvist begrænset udbud af kurser, og man vil især i de mindre byer være nødsaget til at rejse udenbys for at følge mange kurser. Dette slipper man helt for med et online kursus, idet det hele jo netop findes online. Faktisk kan du vælge imellem alt fra kurser i online markedsføring, digitale medier til tegneundervisning på nettet.

Du studerer alene

På trods af de klokkeklare fordele ved de online kurser, så er de desværre ikke altid lige velegnede til visse mennesker. Hvis man hører til de personer, der virkelig blomstrer i omgangen og diskussionen med ens medstuderende, så er et online kursus måske ikke den helt ideelle løsning.

Hvis du til gengæld har en travl hverdag eller måske blot en smule genert, så er et online kursus til gengæld en rigtig god idé.

Det kræver disciplin

Selv hvis du ikke skulle have et problem med at studere foran en skærm, så skal du dog være parat til at i høj grad at strukturere din egen undervisning. Det kræver med andre ord en god portion selvdisciplin at tage et online kursus. Det er nemlig helt op til dig om du gennemfører dit online kursus.

Lær om fordele og ulemper ved kurser på nettet
Lær om fordele og ulemper ved kurser på nettet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.