En a-kasse kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet
Business

En a-kasse kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet

Alle kan komme ud for at miste jobbet. Der kan være flere forskellige grunde til, at man pludselig står uden job. Hvis man ikke lige har et andet i sigte, kan det nemt blive en lidt usikker situation.

Derfor er det godt, hvis man på forhånd er blevet medlem af en a-kasse. Udover, at man her kan få udbetalt nogle penge, selvom man er arbejdsløs, kan man også få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Krav for at være medlem af en a-kasse

Hvis man gerne vil have udbetalt penge fra en a-kasse, er der nogle krav, man skal leve op til. Det første krav er, at man skal have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Dette indebærer, at man har betalt kontingentet, hver måned i et helt år. Det er altså en god idé at få sig meldt ind hurtigt, så man kan komme i gang med at opbygge anciennitet.

Derudover er man også kun berettiget til at modtage dagpenge, hvis man er aktivt jobsøgende, har arbejdet det, der svarer til mindst 52 uger i løbet af de sidste tre år og hele tiden står til rådighed for arbejdsmarkedet. Dette skal man altså være indforstået med, hvis man ønsker at modtage dagpenge.

Mens man er på dagpenge, skal man også hele tiden leve op til nogle krav, der bl.a. indbefatter, at man står registreret som ledig, ugentligt tjekker nye jobforslag og opholder sig indenfor landets grænser.

Hvordan kan a-kassen hjælpe?

De fleste, der mister deres arbejde, vil gerne tilbage på arbejdsmarkedet igen ret hurtigt. Dette er også noget af det, en a-kasse kan hjælpe med. A-kassen har stor interesse i, at man som arbejdsløs kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor gør de nogle forskellige ting for at hjælpe medlemmerne tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er f.eks. sådan, at a-kassen sørger for, at man kommer til jævnlige opfølgningssamtaler, så de sikrer, at man fortsat er aktivt jobsøgende. Derudover kan a-kassen også hjælpe med at sende en afsted på kurser, så man kan udvikle sine kompetencer og blive mere attraktiv på jobmarkedet. Mange steder kan man også få hjælp til at skrive en god ansøgning og et godt CV.

Samtidig er alle kravene for at være dagpengemodtager også vedtaget med det formål, at man skal hurtigst muligt ud på arbejdsmarkedet igen.

Sådan vælger man en a-kasse

Har man besluttet at blive medlem af en a-kasse, er der nogle forskellige ting, man bør have med i sine overvejelser. Der findes mange forskellige danske a-kasser, og det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvilken en, man bør vælge.

Det kan f.eks. have betydning, hvilket job man har, da nogle a-kasser er fagspecifikke og kun tager medlemmer ind fra et bestemt fag eller en bestemt branche. Der findes dog også nogle a-kasser, hvor man kan blive medlem, uanset hvilket job man har. I visse tilfælde har disse dog ikke helt den samme mulighed for at hjælpe en, fordi deres viden måske ikke er specifik nok.

Derudover kan prisen også svinge lidt, og det kan også have stor betydning for nogle mennesker.

Der er altså flere fordele i at blive medlem af en a-kasse. Hvis du også kan se fordelene, er det bare med at komme i gang med at undersøge mulighederne og få dig meldt ind, så du kan begynde at få glæde af dit medlemskab.

En a-kasse kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet
En a-kasse kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.