Når tv-traditioner følger med tiden
Blog

Når tv-traditioner følger med tiden

Når juletiden nærmer sig, har tv-julekalenderne altid formået at samle børnefamilierne foran skærmen. Fra den første tv-julekalender løb over skærmen i 1962 og til den dag i dag, er populariteten stadig stor. Der er sket stor udvikling gennem årerne, og man ser ofte, at julekalenderne behandler samtidens tendenser og udfordringer. Udover, at indholdet er vedkommende, har det også været nødvendigt at følge med den teknologiske udvikling.

Individuelt tilpassede muligheder

Den årlige tradition omkring tv-julekalenderne er et vigtigt omdrejningspunkt for de danske familier. De høje seertal støtter op om dette postulat, hvor den mest sete nåede op på over 1,3 millioner seere i gennemsnit. For at bibeholde denne store interesse skal afsnittene være tilgængelige i samme grad, som andre programmer. Derfor er det en naturlig udvikling, at man nu også kan streame tv-julekalenderne.

Det traditionelle Flow tv udfases gradvist og udskiftes med det nye Smart tv, hvor der er adgang til internettet. Smart tv giver mulighed for at benytte forskellige online tjenester og apps. Det kan være alle former for online streaming tjenester og sociale netværk. Før var det et krav, at man sad klar når yndlingsprogrammet startede, men sådan er det ikke i det nutidens Danmark. Det er nu muligt at logge på, når det passer den enkelte person, og se præcis det program, der ønskes. Uden reklamepauser eller irritation over at skulle vente til kl. 20.00.

Det skaber muligheden for ikke at blive begrænset i kun at kunne se bestemte tv-kanaler. De gamle forudbestemte tv-pakker er for længst lagt i graven. Nu kan  hver eneste familie skræddersy tv-ønskerne, så de passer dem bedst. Hvis kravene er anderledes dagen efter, kan de hurtigt og nemt laves om.

En tv-julekalender er ikke kun for børn

Online streaming dukker op i en tid, hvor det er vigtigt for individet at skabe en hverdag, som passer til egne behov og egen kalender. Både børn og voksne har en travl hverdag, og har ikke altid mulighed for at sætte sig foran tv’et kl. 18.00. Da tv-julekalenderne nu også er tilgængelige til streaming, giver man en større seerskare chancen for at kunne følge med i alle afsnit.

Det er nemlig ikke kun børnene, der følger med dagligt foran skærmen frem mod den 24. december.  De voksne har dog ikke altid haft mulighed for at se julekalender i voksenhøjde. Den første voksen-julekalender løb over skærmen i 1990. Ikke alle år siden har budt på en ny, og der har flere år været sendt genudsendelser. Heller ikke alle bud på en voksen-julekalender har haft samme popularitet.

Der har dog været flere tv-julekalender til voksne, der har vist sig at være stor succes. Én af dem er Jul på Vesterbro, som blev vist første gang i 2003. De 24 afsnit og tilhørende populære soundtrack er skabt af komikeren Anders Matthesen. Samtlige roller spilles også af ham selv, på nær enkelte biroller. Tonen er satirisk og uden tvivl rettet mod det voksne publikum. I serien følges sømanden Stewart Stardust og den småkriminelle søn Danny.

Når tv-traditioner følger med tiden
Når tv-traditioner følger med tiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.